Bize     Ulaşın (0224) 272 15 54     Sosyal Medya

ARO ÖZEL GÜVENLİK VE EĞİTİM

TELSİZ KULLANIMININ PÜF NOKTALARI

Telsiz kullanımı ve dikkat edilecek hususlar: Özel Güvenlik görevlisi olarak bilmeniz gereken en önemli hususlardan birisi hiç şüphesiz ki telsiz kullanımıdır. Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışma alanınızda size en büyük destekçilerden biri olan telsizin olası yaşanılan problemlerde ve kullanımı esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Telsiz nasıl açılır ve kapanır? Gönderme ve alma işlemi nasıl yapılır? Batarya kullanımı ve bakımı nasıl olmalıdır? Gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda detaylandırdık.

Telsiz kullanımınız esnasında anteninin vücudunuza temas etmemesi çok önemlidir. Özelikle gönderme sırasında vücudunuzdan en az 2.5 cm uzakta olmasına özen göstermelisiniz. Bununla birlikte yine dikkat edilmesi gereken durumlarda, yani elektromanyetik enerji yayan cihazların kullanımının yasak ve tehlikeli olduğu bölgelerde (örneğin Hastaneler, Havaalanları, benzin istasyonları, elektronik fren sistemli ulaşım araçları, gaz depoları) yerlerde lütfen telsizinizi kapattığınızdan emin olun.

Gönderme Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler :
Telsizi dik bir şekilde ve vücudunuzdan en az 2.5 cm uzakta tutarak bas-konuş (PTT) mandalına basarak konuşmanızı yapabilirsiniz.

Alma Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Elinizi bas-konuş (PTT) mandalından çekin ve ses ayar düğmesini uygun bir seviyede bırakıp gelecek olan anonsları dinleyin.

Genel Olarak telsizinizin Bakımı :

Telsizinizi temizlemek için alkol, sprey deterjan veya bunlara benzer maddeler kullanmayınız. Bu tür maddeler telsizin kasasına veya telsiz içine sızdığında telsize zarar vermektedir. Temizlemek için ilk önce bataryayı telsizden ayırın sonra hafif nemli bir bez ile silebilirsiniz. Lütfen telsizi anteninden tutarak taşımayın. Bu durumda anten hasar görecek ve haberleşme mesafesi önemli oranda düşecektir. Ayrıca bozuk veya kırık bir anten kullandığınızda telsiziniz de hasar görecektir. Telsizinizin yan tarafındaki konnektör, Telsizi diğer cihazlara bağlamak için kullanılmaktadır.

Bataryaların Kullanımı ve Bakımı :

Yeni bataryalar, kullanılmadan önce, 14-16 saat şarj edilmektedir. Bu işlem bataryalarınızı maksimum verimlilikte kullanabilirsiniz. Yeni bataryalar, kapasitesinden fazla bir değer kaybetmeden en fazla iki yıl saklanabilir. Yeni ya da kullanılmayan bataryalar, oda sıcaklığında serin ve kuru yerlerde muhafaza edilmelidir. Telsizler hızlı şarj cihazı kullanıldığı zaman, bataryaların, yeşil ışık yandıktan sonra 1-2 saat kadar daha şarj cihazında bırakılması tavsiye edilir. Cihazınızı, gerekmediği sürece şarj cihazının içinde tutmayınız. Bataryalar, yalnızca şarj’a ihtiyacı olduğu zaman şarj edilmelidir. tam olarak deşarj olmayan bataryalar, şarj edilmemelidir. Bataryalar, oda sıcaklığında ( +20C ) şarj edilmelidir. +5C ‘nin altında, +40C ‘nin üstündeki sıcaklıklarda şarj edilmemelidir. Bataryalar, sadece Telsizler şarj cihazlarıyla şarj edilmelidir. Performansından memnun olmadığınız Bataryalarınıza Ana servis İstasyonlarımızda test yaptırabilirsiniz. Kimyasal olarak sağlam ancak yanlış kullanımlardan dolayı kapasitesi düşmüş bataryalar Test ve kondisyon cihazlarında işlem gördükten sonra eski kapasitesine kavuşmaktadır.

Post a Comment